Wat is biologisch?

Biologische producten zijn altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Er zijn verschillende biologische keurmerken die dit controleren waaronder het EKO keurmerk. De biologische landbouw is gebaseerd op levende ecologische systemen en kringlopen, en het proces moet met deze systemen meewerken, instandhouden of versterken. 

Hoe het allemaal begon...

In 1924 begon Kwekerij Aurora onder leiding van Jacob Venhuis met slechts 1500m² aan platglas en twee druivenkassen. Het uitbreiden begon echter al snel met het aanschaffen van een rolkas en een warenhuis waar onder andere bloemkolen, komkommers, sla en andijvie in werden geteeld.

In het jaar 1986 maakte de kwekerij de beslissing om over te stappen op het biologisch telen. Door de toename in de gangbare land en tuinbouw van chemische meststoffen en pesticiden, waarvan wij al nooit een groot voorstander waren, besloten wij om weer op een natuurlijke en gezonde wijze groenten te gaan telen.

Door toename van de vraag aan biologische groenten is het bedrijf uitgebreid naar inmiddels 8800 m² aan kassen waarin zeer diverse bladgewassen worden verbouwd. 

Zo verbouwen wij onder andere raapstelen, paksoi, winterpostelein, snijbiet, andijvie, kropsla en nog veel meer. Onze producten gaan via de groothandel naar diverse natuurvoedingswinkels, markten en supermarkten. Ook werken we seizoen wisselend samen met restaurants die onze producten verwerken in prachtige gerechten.